Pro Ski - Membrii - Pro Ski

Go to content

Main menu

Pro Ski - Membrii         Comisia Judeţeană de Schi s-a constituit cu scopul coordonării activităţii în domeniul schiului pe teritoriul judeţului respectiv.
         În judeţul nostru Comisia Judeţeană de Schi s-a constituit în anul 1952 pe lângă Uniunea Raională pentru Cultură Fizică Şi Sport. Primul preşedinte al acestei instituţii a fost profesorul Dumitru Dobrescu, un priceput practicant şi susţinător al schiului alpin şi de fond sibian.
         Începând din acel an această comisie a continuat să existe sub coordonarea forului judeţean pentru cultură fizică şi sport până în 1991, după această dată, din Comisia Judeţeană de Schi funcţionând doar subcomisia de arbitri. Asta până în anul 2005 când ministerul de resort a alocat tot mai puţini bani pentru organizarea competiţiilor sportive de genul Cupei SPERANŢELOR SIBIENE la schi alpin, competiţie iniţită de Comisia Judeţeană de Schi în anul 1984. Plecând de la dorinţa de a organiza în continuare această competiţie şi a oferi copiilor posibilitatea de a participa la o întrecere într-un cadru organizat, am încercat să ne reorganizăm pentru a putea atrage mai uşor fonduri pentru copii.
         Astfel în 19 Noiembrie 2009 am înfiinţat Asociaţia Arbitrilor de Schi Sibiu, continuând sub această titulatură să organizăm această competiţie pentru copiii până la vârsta de 12 ani şi să acordăm în continuare sprijin oricui doreşte să organizeze un concurs de schi alpin pe raza judeţului Sibiu.” (Ioan Dorin NAN – “Ineditul schiului sibian-memoria pârtiilor”)
         Începând din anul 2012, concursul organizat la Păltiniş atrage tot mai mulţi copii din alte judeţe, motiv pentru care am hotărât schimbarea titulaturii, urmând a se numi în continuare doar “CUPA SPERANŢELOR”. Mai târziu, în 2017, având solicitări de organizare şi în judeţele Cluj şi Harghita, la CUPA SKODA (Cluj) şi CUPA TUSA (Harghita), etapelor de la Păltiniş li s-au adăugat şi aceste etape de pe pârtiile Buscat şi Mărişel (Cluj) şi pârtia Bogdan (Harghita).

 
 Membrii Actuali


Simona BALEA
Tudor BĂDESCU
Augustin CHISTINEAN
Ana Maria COMAN
Elena CONSTANTIN
Vasile-Lucian IACOB
Liliana MĂRGINEAN
Alexandru-Dorel MĂTIEŞ
Ioan Dorin NAN
Nicolae OPRIŞ
Nicolae Cristian OPRIŞ
Elena-Claudia PĂSAT
Ioan PĂSAT
Ioan-Andrei PĂSAT
Cornel POPA
Radu POŞA
Dan-Vasile RĂCĂȘAN
Iuliu Mihail ROŞA
Victor Dorian ROŞA
Mihai ROMAN
Antoniu SINKA
Bogdan SCORŢEA
Tudor SLAVU
Răzvan STĂNILĂ
Eugenia VEREŞ

Membrii Fondatori


Viorel ADAMACHE, Nicolae ALMĂŞAN, Horia Mihai BRANIŞTE, Augustin CHISTINEAN, Liviu Ion CLENCI, Marcus CLENCI, Monica CLENCI, Ovidiu CROITORU, Ligia CUCIOROVSCHI, Sanda KENDEFFY, Siegfried Dieter KENDEFFY HERMANN, Constanţa MIERLUŞCA, Mircea Florian NAN, Nicolae OPRIŞ, Nicolae Cristian OPRIŞ, Rodica Angela PÎŢAN, Iulia Ana ROŞA, Iuliu Mihail ROŞA, Antoniu SINKA, Eugenia VERES
Acasa | Cupa Sperantelor | Concurs | Inscrieri | Clasamente | Membrii | Contact | General Site Map
Back to content | Back to main menu